Над 3000 са сигналите на работници, които са се оплакали от

...
Над 3000 са сигналите на работници, които са се оплакали от
Коментари Харесай

НАП изчисли колко губим, ако не се осигуряваме на реални доходи

Над 3000 са сигналите на служащи, които са се оплакали от работодателите си в Инспекцията по труда. Това са данните за първите 6 месеца от годината.

Причината за жалбите са нарушени права. Сред тях са липса на контракти, неспазване на работното време,  обещани, само че неизплатени заплати и най-често - пари на ръка, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Затова и данъчните ни демонстрират с онлайн калкулатор какъв брой губим, в случай че не се осигуряваме на действителните приходи, които получаваме.

" Ако човек се обезпечава на 500 лева, а получава останалите 500 лв в плик, за към 22 години той ще загуби 60 хил. лв "  , уточни Росен Бъчваров от Национална агенция за приходите.

В случаите, в които през последните 20 години служащият се труди по 8 часа дневно, само че го обезпечават на 4 часа, той в никакъв случай няма да се пенсионира.

Инситуциите предурпеждават: Ако не се откажете от заплата в плик ще работите по-дълго до пенсия, ще имате по-ниски приходи, в случай че се разболеете, останете без работа или излезете в майчинство, ще получавате по ниска пенсия, тъй като сте се осигурявали на по-ниски приходи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР